Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.)
που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την υπ΄ αριθ. 14911/08 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502.
Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS (Global Disaster Alert and Coordination System).
Η διοίκηση του οργανισμού εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και στεγάζεται στην Κονδυλάκη 13, από όπου διενεργείται ο συντονισμός και η ενημέρωση των Μελών αλλά και των πολιτών, προετοιμάζει δε Βάσεις Ετοιμότητας σε άλλους νομούς.
Ο σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά., στην έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση Ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Επίσης η Ο.ΔΙ.Κ. συμβάλει στην παροχή εφοδίων σε δύσβατες και απομονωμένες περιοχές, όπου και όταν χρειαστεί ανάγκη.
Απαρτίζεται από ευαισθητοποιημένους ειδικούς και εκπαιδευμένους εθελοντές που είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να μεταβούν σε οποιαδήποτε περιοχή, εντός ή εκτός συνόρων, έχει πληγεί από καταστροφή με ετοιμότητα μίας ώρας.
Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Ά βοηθειών, απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών, δασοπυρόσβεση, τηλεπικοινωνίες, ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο κ.ά., από επαγγελματίες στους αντίστοιχους χώρους αλλά και από κρατικούς φορείς.
Ο βασικός κορμός της ομάδας αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους πιστοποιημένους διασώστες με 18ετη τουλάχιστον εμπειρία, με πλούσια βιογραφικά αποστολών και εκπαιδεύσεων. Στα Μέλη της βέβαια, προστίθενται μέσω των τριών (3) Σχολείων Διάσωσης, οκτώ εβδομάδων διάρκειας έκαστο, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε φθινόπωρο σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκίδα και Θήβα, ολοένα και περισσότερα εκπαιδευμένα νέα Μέλη – εθελοντές διασώστες, με διάθεση και θέληση να προσφέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους στον σκοπό και το έργο της Ομάδας.
Η Ομάδα μας έχει σήμερα πάνω από 400 πιστοποιημένα Μέλη, πενήντα τρείς (53) πιστοποιημένους εκπαιδευτές BLS/AED από το E.R.C. (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), τριάντα πέντε (35) πιστοποιημένους εθελοντές στην αντιμετώπιση πολυτραυματία, τριάντα έναν (31) πιστοποιημένους εθελοντές στο αθλητικό τραύμα (S.O.F.T.E.), 6 πιστοποιημένους εθελοντές στο P.H.T.L.S. και έναν εκπαιδευτή εκπαιδευτών, οι οποίοι διοργανώνουν συνεχώς εκπαιδευτικές ημερίδες και πιστοποιούν πολίτες, εθελοντικές ομάδες, νοσηλευτές, ιατρούς, οργανισμούς, επιχειρήσεις, Σώματα Ασφαλείας κ.ά.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.ΔΙ.Κ.
Η Ομάδα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και μη φορείς όπως, τις Ένοπλες Δυνάμεις (Νατοϊκό τμήμα – NDC GR και 71η Α/Μ ΛΜΧ), την Κ.ΟΜ.Α.Κ. της Αεροπορίας, το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Σ.Ε.Θ.Ε., το Ε.Κ.Α.Β., την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ε.Μ.Α.Κ., το Λιμενικό Σώμα, τον Ο.Α.Σ.Π, το Ι.Τ.Σ.Α.Κ, το Σεισμολογικό κέντρο του Α.Π.Θ., την Water Activities και με πολλές εθελοντικές οργανώσεις εντός συνόρων, ενώ σε αποστολές στο εξωτερικό στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες διασωστικές οργανώσεις άλλων χωρών.
Το 2009 και ξανά το 2015 συμμετείχε σε εβδομαδιαίες εκπαιδεύσεις με την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της Αεροπορίας, στο χώρο της, όπου και εκτέλεσαν από κοινού και με επιτυχία, ασκήσεις με θέμα: Έρευνα και διάσωση εγκλωβισμένων θυμάτων σε ερείπια έπειτα από σεισμό.
Στις 08-14/10/2011 συμμετείχε στην πρώτη άσκηση συνεκπαίδευσης με το ΝΑΤΟ, στην άσκηση ΠΕΡΣΕΑΣ 2012 και στις GORDIAN KNOT από το 2012 συνεχώς έως και σήμερα αλλά και στην ετοιμότητα του έτους 2012 ειδικότερα με το NRF του NRDC-GR, όπου και συντέλεσε ενεργά στην οργάνωση, το συντονισμό και την διεξαγωγή της. Από 15/5/2012 είναι συμβουλευτικό Μέλος του Ελληνικού Νατοϊκού Στρατηγείου με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις ασκήσεις που διοργανώνονται.
Εκπαιδευτές της ομάδας εκπαίδευσαν στις Πρώτες Βοήθειες έως σήμερα πολίτες πολλών Δήμων της Ελληνικής επικράτειας και επιγραμματικά των Δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέως, Μελίκης, Καμποχωρίου, Βάλτας, Νέας Σκιώνης, Συκιάς, Σάρτης, Πανοράματος, Θέρμης, Ζωγράφου, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κασσάνδρας, τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ο.Σ.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Απεξάρτησης Ιθάκη, πλήθος Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων, το Anatolia College, το Mediterranean College, το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος στην Αθήνα, τρία (3) σχολεία 2ης ευκαιρίας , εννέα (9) Τ.Ε.Ι., τους υπαλλήλους και δεκαοκτώ (18) φορές τους φοιτητές του Α.Π.Θ., τρία (3) Ειδικά σχολεία της 71ης Αερομεταφερόμενης ΛΜΧ, τέσσερις (4) φορές το 957 Τάγμα Στρατονομίας του Γ΄ΣΣ, τους Αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Λιμεναρχείο Ευβοίας, τον Δήμο Θήβας, επί 3η χρονιά τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης στις βιβλιοθήκες της πόλης, τους εθελοντές του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, τον Δήμο Γαλατσίου, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Δήμο Μαινεμένης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης επανειλημμένως τον σύλλογο ΑΛΜΑ, τον σύλλογο Άγγιγμα Ζωής, τον σύλλογο MAKEAWISH κ.ά.
Διοργανώσαμε, έως σήμερα, δεκατρείς (13) ασκήσεις – προσομoίωσεις σεισμών: στην Κομοτηνή το 2005, στον Βόλο το 2006, στο Κιλκίς το 2007 και πάλι στον Βόλο το 2008, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το 2009, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης το 2010, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης το 2011, στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης το 2012, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης το 2013, στο Νταμάρι της Γλυφάδας Αττικής το 2015, στο Νταμάρι Παλαιού Ψυχικού Αττικής το 2016, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης το 2018 και τέλος στο Νταμάρι του Παλιού Ψυχικού το 2019.
Συμμετείχαμε σε ημερίδες πυροπροστασίας, ημερίδες δασοπονίας και επίσης σε ημερίδες σεισμικής τρωτότητας από το Α.Π.Θ. Συμμετείχαμε στις ημερίδες που πραγματοποίησε το Ε.Κ.Α.Β. στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις αλλά και σε πολλαπλές εκπαιδεύσεις BLS-AED, TRIAZE και PHTLS. Συμμετείχαμε στα προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων των Κ.Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας «Προστατεύω Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.» και στο «Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών». Συμμετέχουμε, επί τέσσερις εκπαιδευτικές σειρές, σε εκπαιδευτικά σχολεία στην 120 Π.Ε.Α. Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (σε Σχολεία Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης κ Διάσωσης) Σ.Ε.Θ.Ε. στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Συμμετείχαμε σε συνεργασία με αρκετούς Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στα σχέδια εκτάκτου ανάγκης «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».
Για μια 10ετεια η ΟΔΙΚ συμβάλει με παροχή Πρώτων Βοηθειών σε παρά πολλά κοινωνικά γεγονότα σε όλη την Ελλάδα όπως, στους Διεθνείς Μαραθωνίους κ Ημιμαραθωνίους Θεσσαλονίκης και Αθήνας και σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Ακόμη, για συνεχόμενα έτη εκπαιδεύει σε βασικές Πρώτες Βοήθειες τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλο το προσωπικό από τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης ασταμάτητα…
Πέντε (5) Μέλη μας είναι Ειδικοί Εθελοντές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ατομικό αριθμό μητρώου.
Επίσης επτά (7) Μέλη ακόμα είναι και ειδικοί ενταγμένοι εθελοντές του κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Σταθερά και με συνέπεια η Ο.ΔΙ.Κ. φροντίζει για την παροχή και τη διαχείριση Ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της καθημερινά σε οποιονδήποτε τομέα χρειαστεί. Χαρακτηριστική είναι η βοήθεια της στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα, στο Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός και την Ελληνική Ιεραποστολή στην νήσο Μαδαγασκάρη όπου αποστέλλεται Ανθρωπιστικό υλικό πρώτης ανάγκης σε συνεχή βάση, αλλά και με τις οργανώσεις ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, PRAXIS, ARSIS, ΑLΜΑ, & ΔΕΣΜΟ.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η Ο.ΔΙ.Κ. Συνεχώς επιχειρεί σε πολλές περιπτώσεις Έρευνας και Διάσωσης με την βοήθεια της 384 ΜΕΔ (Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης SUPER PUMA) 112 Π.Μ. της Αεροπορικής Βάσης Ελευσίνας.
Έχει συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών της Πελοποννήσου το 2007, βοηθώντας στις περιοχές του νομού Ηλείας, Καρύταινα, Κρέστενα, Άνω Κοτύλη, Κάτω Κοτύλη, Μάτεσι, Παλαιόκαστρο, και αρχαία Ολυμπία.
Στις μεγάλες φωτιές της Χαλκιδικής στην περιοχή της Κασσάνδρας το 2006, του Σέϊχ Σου το 2011, της Κασσάνδρας το 2012 αλλά και στην μεγάλη φωτιά του Αγίου Όρους το 2012 .
Σε δενδροφυτεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στο περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σού, σε δενδροφυτεύσεις της Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε δενδροφυτεύσεις στην Πελοπόννησο, στην Πίνδο, στον Γράμμο και σε άλλες ανά την Ελλάδα περιοχές.
Σε συνεχή παροχή Α΄ βοηθειών σε πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων, σε όλη την Ελλάδα από τα μέλη μας.
Στης πλημμύρες στην Βόλβη Σταυρό, Ολυμπιάδα, Βρασνά Θεσσαλονίκης και Μάνδρα Αττικής.
Στην συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στα Γιαννιτσά Θεσσαλονίκης αλλά και στην Σιθωνία Χαλκιδικής των πολεμικών F16.
Στην έρευνα για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στην Χαλκιδική, το 2004.
Σε πολλές έρευνες χαμένων ορειβατών στον Όλυμπο και άλλους ορεινούς όγκους και εν γένει αγνοουμένων σε διάφορες περιοχές της Νότιας, Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος, στην θάλασσα (ψαράδες-κολυμβητές), σε πολλές λίμνες αλλά και σε ποταμούς (Αξιό, Πηνειό, Έβρο, Λούσιο κ Αχελώο).
Σε μόνιμες συνεχιζόμενες ανά 4ήμερο εφημερίες στα επείγοντα εξωτερικά χειρουργεία (Τ.Ε.Π.) των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και ΤΖΑΝΕΙΟ.
Συμμετέχουμε ανελλιπώς σε όλα τα Σ.Ο.Π.Π. (Συντονιστικά Όργανα Πολίτικης Προστασίας) της Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και στα Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικά Τοπικά Όργανα) των Δήμων Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας και Αττικής.
Η ΟΔΙΚ είναι εντεταλμένη και έχει αναλάβει από το 2008, από την Περιφέρεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την εποπτεία του τομέα 16 (Β) του περιαστικού δάσους του Σέϊχ Σού αλλά και στην Αττική σε Πάρνηθα και Υμηττό. Έχει πιστοποιήσει πάνω από 80 μέλη στην δασοπυρόσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αττικής, Βοιωτίας και Θεσσαλονίκης.
Με το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NRDC GR) από το 2011, ξεκίνησε η πολιτοστρατιωτική συνεργασία με τον λόχο CIMIC όπου έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ασκήσεις ετοιμότητας. Επίσης από το 2012 και μετά, η Ο.ΔΙ.Κ. είναι πολιτική σύμβουλος του ΝΑΤΟ (NRDC GR).
Στις πρόσφατες επιχειρήσεις, η Ο.ΔΙ.Κ. συμμετείχε: α) με 18 έως 26 Μέλη ανά ημέρα και επί 9 συνεχείς ημέρες στις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής όπου συνέδραμε αποτελεσματικά στην παροχή βοήθειας σε όλους τους τομείς όπως: απεγκλωβισμούς, άντληση υδάτων, διανομή τροφίμων, και ρούχων, β) με 11 έως 19 Μέλη ανά ημέρα και επί 6 συνεχείς ημέρες στην έρευνα αγνοουμένων στην μεγάλη φονική πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ και ΒΟΥΤΖΑ Αττικής όπου συνέδραμε στην Ερεύνα και συλλογή πληροφοριών για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συμμετοχή των Μελών μας σε καθημερινή υποστήριξη και τέλος γ) πρόσφατα το 2018 πάλι συνδράμαμε με 9 Μέλη στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Σιθωνία Χαλκιδικής, στην Σάρτη, περιοχή Καβουρότρυπες, όπου συντελέσαμε αποτελεσματικά στην αμέριστη βοήθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σταθερά και με συνέπεια η Ο.ΔΙ.Κ. φροντίζει για την παροχή ή και τη διαχείριση Ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της καθημερινά σε οποιονδήποτε Τομέα χρειαστεί. Χαρακτηριστική είναι η συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με το ορφανοτροφείο Μέλισσα και με την Ελληνική Ιεραποστολή στην νήσο Μαδαγασκάρη όπου αποστέλλεται ανθρωπιστικό υλικό πρώτης ανάγκης σε συνεχή βάση. Η Ο.ΔΙ.Κ. έχει «υιοθετήσει» και συνδράμει ανά εβδομάδα στην συνεχή ανάγκη σίτισης 4 οικογενειών στην Θεσσαλονίκη.
Εκπαιδεύεται διαρκώς, ενημερώνεται, και νοιάζεται για τη δική της ασφάλεια και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των γύρω της διότι πίσω από τη γνώση, τη θέληση και την ορθολογική τους χρήση, κρύβεται η πραγματική δύναμη του εθελοντισμού. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε και λειτουργεί βάση ετοιμότητας στην Αττική, από τον Μάρτιο του 2015 βάση ετοιμότητας στην Εύβοια και από τον Μάιο 2017 βάση ετοιμότητας στην Θήβα. Ήδη προετοιμάζονται νέες βάσεις ετοιμότητας σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδος.
Τέλος, στις 2 Δεκεμβρίου 2019, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, κ.Καράογλου, βράβευσε την Ομάδα μας με την Διάκριση: « λόγω σεβασμού και αναγνώρισης των αδιάκοπων προσπαθειών για τη Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής, των περιουσιών και του Φυσικού Περιβάλλοντος».
Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει ανιδιοτελής διάθεση όλων για να επιτευχθεί και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, η κάθε εθελοντική προσπάθεια.
Είμαστε ανοικτοί σε κάθε διευκρίνιση και ευχαριστούμε προκαταβολικά για τον χρόνο και τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Φεζούδης
Εθελοντής διασώστης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. της Ο.ΔΙ.Κ.
Έτοιμη να υλοποιήσει μια μεγάλη Ανθρωπιστική και Εθνική Δράση
Αξιότιμοι Κύριοι,
Η Πανελλήνια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), προγραμμάτισε , οργάνωσε και είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια μεγάλη Ανθρωπιστική και Εθνική Δράση.
Συγκεκριμένα , με τη χορηγία πέντε απινιδωτών από το Ίδρυμα ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ, θα επισκεφθεί τα νησιά, Πάτμο, Αγαθονήσι, Χάλκη, Ψέριμο, Κάσο, Κάρπαθο ( Όλυμπο), στα οποία αφού παραμείνει επί τριήμερο θα προσφέρει δωρεάν, πολύωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους κατοίκους και θα παρέχει ειδική εκπαίδευση σε 15 άτομα σε κάθε νησί στη χρήση απινιδωτή και θα παραδώσει δωρεάν από έναν απινιδωτή σε κάθε προαναφερθέν νησί (στο νησί της Καρπάθου θα παραδοθεί στην Όλυμπο).
Η εν λόγω Δράση μας τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού καθώς επίσης, εντάχθηκε στον Στόχο 3 ( διασφαλίζουμε μια ζωή με υγεία και προάγουμε την ευημερία για όλους, σε όλες τις ηλικίες) των 17 Στόχων του Ο.Η.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τους Στόχους προβάλλει με κάθε τρόπο η Ο.ΔΙ.Κ. εντάσσοντας κάθε Δράση της στον ανάλογο Στόχο.
Επίσης μας βοηθάει το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας καθώς επίσης και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος καλύπτοντας μεταφορές μας.
Η Ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries, είναι ο χορηγός των δωρεάν μετακινήσεων μας από Πειραιά-Κάλυμνο & αντίστροφα, από Πειραιά προς Ρόδο & αντίστροφα, από Πειραιά Πάτμο & αντίστροφα.
Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Δήμου Καλυμνίων ΑΕ, μας χορηγεί τα εισιτήρια από Πάτμο για Αγαθονήσι.
Επίσης η Ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ μας χορηγεί τα εισιτήρια από Αγαθονήσι για Πάτμο.
Ομοίως η Ναυτιλιακή ALKO FERRIES μας χορηγεί τα εισιτήρια από Ρόδο για Κάμειρο και Χάλκη και αντίστροφα.
Η πρώτη μας αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με την επίσκεψη μας στην Κάλυμνο και Ψέριμο από όπου επιστρέψαμε στις 2/3. Λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν οι αποστολές μας και ήδη τώρα είμαστε έτοιμη για την συνέχεια.
Συγκεκριμένα στις 16/6/20 αναχωρούμε για Πάτμο – Αγαθονήσι όπου θα παραμείνουμε μέχρι της 18/6/20.
Στις 24/6/20 αναχωρούμε για Ρόδο-Χάλκη από όπου θα επιστρέψουμε στις 26/6/20.
Τέλος στις 29/6/20 αναχωρούμε για Κάρπαθο και Κάσο και επιστρέφουμε στις 6/7/20.
Στην εν λόγω Δράση μας συμμετέχουν οι Δήμοι: Καλυμνίων, Πάτμου, Αγαθονησίου, Χάλκης, Κάσου και η Δημοτική Κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου, οι οποίοι ευγενώς μας προσφέρουν την εν γένει φιλοξενία μας.